header-algemene-voorwaarden 4 tips hoe je prints en posters kan ophangen – Wervelend

4 tips hoe je prints en posters kan ophangen

grond1

Blog: 4 tips hoe je prints en posters kan ophangen

Tekst: Anouk Boerman

Yes, eindelijk je print van Wervelend ontvangen! Kan je niet wachten hem in je interieur te plaatsen? Maar… hoe doe je dit als je een print zonder lijst hebt aangeschaft? Gelukkig zijn er veel toffe ideeën voor het ophangen van prints!

1. Deze kennen we ondertussen vast allemaal wel; de kledinghangers!

afbeelding1afbeelding2

Wat je veel ziet zijn de broekklemmen, de kledinghangers met een dikke houten rand waar je je print in kan klemmen. Erg handig, want zo kan je snel en gemakkelijk wisselen van print. Het hout heeft een natuurlijk effect maar wil je het meer clean en minimalistisch hebben kies dan voor ijzeren kledinghangers. Deze zijn wat dunner en subtieler. Hierdoor ligt de focus meer op je print dan op het totaal plaatje van print en kledinghanger.

 

   2. Prints plakken? Gebruik washi tape!

afbeelding6afbeelding5afbeelding3

Deze tape komt oorspronkelijk uit Japan maar is inmiddels in Nederland erg populair. Je kan washi oftewel masking tape overal voor gebruiken; versieren van accessoires, gebruiken als plakband bij cadeautjes maar ook om iets op te hangen! Normaal als je iets wilt plakken gebruik je doorzichtig
plakband waardoor het plaksysteem niet opvalt. Laat nu eens je plaksysteem wel zien! Washi tape is er in allerlei kleuren en patronen. Je kunt washi tape gebruiken voor de hoeken of de randen maar het is ook tof als je het langs je prints plakt waardoor je zelf een eigen lijst creëert!

 

    3. Borden voor aan de muur

bord3bord2bord1

In plaats van rechtstreeks prints op de muur te plakken kun je ze ook eerst ergens op bevestigen. Een gaaspaneel bijvoorbeeld kennen we allemaal als tuinaccessoire maar deze staat juist ook leuk in huis! Je kan hier perfect prints aan bevestigen door middel van clipjes of knijpertjes.
En wat dacht je van een prikbord? Ken je hem nog van vroeger? Hoe tof als je een hele wand bekleed met kurk! Ook nog eens heel praktisch want je kan super eenvoudig alle prints bevestigen met punaises. Dit principe kan natuurlijk ook met hout. Zet een plank tegen de muur aan en voilà!

 

 

   4. Op de grond? Jaaa, lijsten op de grond!

grond1
grond2

Hoe leuk zijn deze interieurs? Lijsten hoeven niet altijd aan de muur te hangen. Je kunt ook hele leuke settings maken met lijsten op de grond. Het werkt vooral goed als je verschillende maten prints hebt. Hierdoor kun je de prints voor/achter/naast elkaar zetten. Zo wordt de setting een stuk speelser en losser.
Ook zijn natuurlijk alle ideeën voor het ophangen van prints te combineren. Zo kun je wat lijsten op de grond zetten en daarboven prints ophangen met een kledinghanger. Of je plakt de prints aan de muur met washi tape en hangt daarnaast een ingelijste print. Hierdoor geef je echt een persoonlijke touch aan je inrichting. Door het combineren maak je ook onderscheid tussen de prints. Welke print(s) heeft meer betekenis voor jou en moet opvallen tussen de rest?

Hopelijk heb je inspiratie gekregen om zelf aan de slag te gaan en je print(s) in je interieur te plaatsen! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *