FAQ – Wervelend
31 augustus 2016

FAQ

header-algemene-voorwaarden

 

 

 

 

FAQ

Kan je éénmalig een print bestellen?
Dat is zeker mogelijk. Bij bestellen kies je dan voor ‘Wervelende trip’ en dan ontvang je éénmalig een print. Het bedrag zal dan eenmaal van je rekening af geschreven worden.

 

Kan ik de print zien voordat ik hem bestel?
Dat is helaas niet mogelijk, wij vinden het belangrijk om vernieuwend te zijn en mensen te kunnen verrassen met nieuwe creaties. Als je toch een idee wilt hebben wat je krijgt dan is het verstandig om de social media van Wervelend in de gaten te houden. Daar wordt regelmatig een ‘sneakpicture’ gepubliceerd.

 

Wanneer wordt de print bezorgd?
De print wordt rond de 7de van elke aankomende maand bezorgd op het opgegeven adres.

 

Hoe kan ik de service stopzetten?
De service kan stopgezet worden door een e-mail te sturen naar info@wervelend.com, daarmee wordt de service per direct gestopt. Het stopzetten dient te gebeuren voor de 28ste van de maand.

 

Hoe kan ik het bezorgadres wijzigen?
Het bezorgadres kan gewijzigd worden door het oude en nieuwe adres te vermelden in de e-mail naar info@wervelend.com.

 

Worden er verzendkosten gerekend?
Er worden geen extra kosten gerekend voor de verzending van de print.

 

Hoevaak krijg ik een print als ik gebruik maak van de service?
Als je gebruik maakt bij het bestellen van het ‘Wervelende avontuur’ dan krijg je elke maand een nieuwe print opgestuurd van een telkens wisselende kunstenaar. Dus altijd weer een nieuw talent.

 

Hoe wordt het geld afgeschreven?
Bij ‘Wervelende Trip’ en ‘Wervelend Avontuur’ wordt het geld afgeschreven door middel van IDEAL-betaling. Het is ook mogelijk om een overschrijving te doen, voor meer informatie hierover gelieve te mailen naar info@wervelend.com.